Hoe kies ik een goede maat kinderfiets?

list In: Veiligheid Op:
Hoe kies ik een goede maat kinderfiets?

Als je een fiets voor je kind gaat kopen en je wil dit online doen dan is een van de eerste vragen die in je opkomt waarschijnlijk: "Hoe kies ik een goede maat kinderfiets voor mijn kind?" In dit artikel zullen we dit eens haarfijn voor je uitleggen. Ook zullen we uitleggen waarom het zo belangrijk is om een fiets niet op de groei te kopen.

Wij van Kids Love Wheelz bieden kinderfietsen in allerlei prijsklasses aan. We hebben scherpe deals voor leuke en trendy kinderfietsen. Wat we echter nog belangrijker vinden is om naar de veiligheid te kijken en de daarbij behorende veiligheidsnormen te respecteren. Zo zijn we als economisch verantwoorde ouders al snel geneigd om een fiets op de groei te kopen. Dit rechtvaardigen we dan door een duurdere kwaliteitsfiets te kopen. Alleen is dit vooral voor jonge kinderen in de groei niet aan te raden. Uw kind zal dan een verkeerde fietshouding aan nemen, wat bij veel gebruik rug en nek klachten kan veroorzaken. Iets wat vooral voor een kind in de groei is af te raden.

Maar wat nog veel belangrijker is dat de veiligheid in gevaar komt. Kinderen remmen instinctief met hun voeten. Dat wil dus zeggen dat ze vergeten waar de remmen zitten en hun voeten op de grond zetten om te remmen als je moeten anticiperen op verkeerssituaties. Dat geeft meteen aan hoe belangrijk het is dat ze niet op een te grote fiets zitten. Hoe belangrijk de remweg verkorten is zal geen uitleg nodig hebben. Het kan namelijk het verschil zijn tussen een ongeluk of niet. Wij van Kids Love Wheelz raden dan ook aan om altijd de goede maat te kopen voor de veiligheid van uw kind. Voor elke portemonnee is hier een veilige keuze te maken. Want als u een prijsklasse lager koopt in de goede maat hoeft de fiets ook minder lang mee te gaan en kost het toch nog hetzelfde. Bij ons staat veiligheid namelijk voor op!

Het kiezen van de goede maat kinderfiets is het dus essentieel en dus erg belangrijk voor de veiligheid van u kind. Deze beslissing moeten we dan ook erg serieus nemen en is leidend voor een veilige aankoop. Wij zullen u hierin begeleiden en informeren zodat u tot de goede keuze kunt komen. Hieronder hebben we een duidelijke maattabel toegevoegd. Hierop is te zien bij welke leeftijd en lengte de goede inch maten horen. Hierin is lichaamslengte bepalend en leeftijd slechts een indicatie. Ook de kledingmaat van uw kind kan hierbij helpen. De maat staat namelijk voor het aantal centimeters dat uw kind groot is. Als u de mogelijk heeft raden wij aan om het zelf even snel op te meten zodat u het zeker weet.

Framemaat kinderfiets bepalen

Leeftijd              Lichaamslengte           Inch

2 - 4 jaar          94 - 104 cm                 12 inch

3 - 5 jaar          100 - 107 cm               14 inch

4 - 6 jaar          105 - 110 cm               16 inch

4 - 8 jaar          110 - 116 cm               18 inch

6 - 8 jaar          117 - 122 cm               20 inch

5 - 9 jaar          122 - 128 cm               22 inch

8 - 12 jaar        128 - 140 cm               24 inch

10 - 14 jaar      140 - 152 cm               26 inch

Mocht u toch nog vragen of hulp nodig hebben bij uw keuze dan staan wij voor u klaar!

Commentaren

Nog geen commentaren

Laat een commentaar achter

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december